Pokret za neutralnost: Marko Milačić podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić podnio je ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Pokreta. 

„Ostavku je primila i verifikovala skupština Pokreta. Razlozi ostavke su profesionalne prirode jer Milačić zbog budućih obaveza neće biti u mogućnosti da u punom kapacitetu obavlja dužnosti izvršnog direktora Pokreta. Ova odluka nema veze sa budućim zalaganjima Pokreta ili Marka Milačića zato što su stavovi u pogledu politike i zalaganje da Crna Gora ostvari svoj vojno-politički status kroz vojnu neutralnost u okviru Evropske Unije zajednički i borba na tom planu će se nastaviti“, navodi se u saoštenju Pokreta.

U saopštenju se dodaje da se NVO Pokret za neutralnost zahvaljuje Marku Milačiću zbog svog zalaganja i energije kojom je doprinio da Pokret bude prepoznat kao aktivan učesnik u stavu da Crna Gora svoj geopolitički status definiše neutralnošću, te učinio da naša NVO postane kredibilna organizacija mladih intelektualaca koja predstavlja iskrenu i nezavisnu akademsku snagu.

„Pokret za neutralnost ovim putem želi svom bivšem direktoru puno sreće u budućem radu i velike uspjehe. Marko Milačić će ostati i dalje član Upravnog odbora naše organizacije. Funkciju vršioca dužnosti direktora će nositi Ognjen Jovović, predsjednik skupštine NVO Pokret za neutralnost do izbora novog direktora koje će biti obavljeno u najskorijem roku“, saopšteno je iz Pokreta.

Izvor: portal Vijesti, 15.07.2016.